Приключи проверката в сградата на Община Русе. Взривно устройство не

...
Приключи проверката в сградата на Община Русе. Взривно устройство не
Коментари Харесай

Русенският кмет на нокти: Бомба в Общината няма, но паниката е голяма

Приключи инспекцията в постройката на Община Русе. Взривно устройство не е намерено, оповестяват от полицията в крайдунавския град. Сградата остава затворена за 24 часа, както е по закон.

Припомняме, че сигналът за взривно устройство в постройката на общината бе подаден в 13.05 часа на тел.112. Служителите на общинската и регионалната администрация бяха незабавно евакуирани.

Работните си места са напуснали и хората от тел.112, като техните задължения са били пренасочени към сътрудниците им от страната. Евакуирани са били и служащите, които поправят покрива. Сградата на пл. “Свобода “ неотложно бе отцепена с полицейски ленти от екипи на полицията и пожарната. Огнеборците разпънаха и шлангове, които да се употребяват при нужда, осведоми Русе Медиа.

Кметът Пламен Стоилов е свикал работно заседание на спешния щаб в стеснен вид. От пресцентъра на полицията оповестиха, че се правят всички процесуално-следствени дейности, като към момента не е ясно дали ще се вика профилиран екип на Дирекция оперативно-техническа информация (на МВР) за неутрализиране на взривни субстанции. Засега не е открита бомба и се допуска, че става въпрос за нелепа смешка. За всеки случай са освободени и чиновниците на общината в постройката на ул. “Олимпи Панов “, където се намират дирекциите по устройство на територията. Затворен е и центърът за административни услуги.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР