Приключи поредната работна среща по програма „Еразъм+”, финансирана от Европейската

...
Приключи поредната работна среща по програма „Еразъм+”, финансирана от Европейската
Коментари Харесай

Ученици от СУ Христо Ботев-Враца посетиха Гърция по проекта Еразъм+

Приключи следващата работна среща по стратегия „ Еразъм+”, финансирана от Европейската комисия. Ученици от СУ „ Христо Ботев” Враца посетиха град Лариса в Гърция, където се срещнаха с сътрудниците си от Гърция, Словакия, Австрия, Румъния и Италия. Под надпис „ Един за всички, всички за един” те участваха в редица доброволчески действия, като вниманието беше ориентирано на първо място към културното и историческо завещание на Гърция. Запознаването с археологически находки направи допустимо пътуването обратно в предишното. Учениците сами откриха секрети, скрити под църкви, манастири и руини. Участието им в уъркшопове им даде опция да научат по какъв начин се датират и реставрират находки и по какъв начин се приготвят за излагане пред гости. Партньори на плана бяха Диахроничния музей, музея „ Полихронос”, специалисти от етнографското населено място Палеос Панталеймон в планината Олимп.
Част от времето си учениците посветиха на традициите и фолклора на всеки един сътрудник. Беше направена листовка, показваща национални носии, които бяха изложени по време на проведения фолклорен концерт. Той беше изнесен от учениците пред аудитория, състояща се от представители на локалната общност, пред родители и учители.
Посещението на Френския институт и игрите „ Европа и аз” и „ Ксенофобия” дадоха опция на учениците да осъзнаят културното разнообразие, да развият възприятието си за приемливост към другите култури, да преодолеят предубеждения. Домакините от Лариса проведоха и посещаване на два от манастирите в Метеора, към момента населявани от монаси и монахини, където гостите участваха и на 3D-филм, представящ образуването на скалите преди хилядолетия. В рамките на доброволческите действия учениците засадиха дървета в парка „ Алказар”, където бяха приветствани и от кмета на града.
Следващата среща по плана ще се организира в Сату Маре, Румъния, където наред с плануваните доброволчески действия учениците ще се потопят и в предколедната атмосфера на града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР