Приключенския център на Младежкия хълм и сдружение БГ Бъди активен

...
Приключенския център на Младежкия хълм и сдружение БГ Бъди активен
Коментари Харесай

Tърсят се доброволци за изграждане на спортна площадка

Приключенския център на Младежкия рид и съдружие БГ Бъди деен приканват жителите на Пловдив, които обичат да спортуват и да се разхождат на Младежкия рид в града да се включат като доброволци в създаване на зона с фитнес уреди на хълма. Дейностите по монтирането на фитнес уредите, които ще могат да се употребяват от всички гости на региона ще се случат на 24 и 25 август.

Спортната площадката е стъпка от дългогодишния развой на облагородяване на мястото от Приключенския център и съдружие БГ Бъди деен. Уредите са обезпечени преди три години по програмата за поощряване на физическата интензивност NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и просвета ISCA, сътрудник на БГ Бъди деен. Превръщането на Младежкия рид в пространство, комфортно за спорт и разходки за всички пловдивчани, е една от задачите на плана _Място на сдружението. През предишните години сходни площадки бяха построени от БГ Бъди деен в Смолян и Чепеларе. Глобални намеси в градската среда с присъединяване на локални поданици и доброволци бяха направени в още над 20 града в страната. Местните общности сами построиха и не престават да поддържат разнообразни зони за спорт, отдих и срещи. Подобни начинания трансформират градовете в по-добри места за живеене и стимулират жителите да бъдат изобретателни и виновни към заобикалящата ги среда.

Доброволци от самодейността „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “ на съдружие БГ Бъди деен и от Приключенския център ще създадат изкопите и монтажа на уредите и ще бъде сложена настилката на площадката. Освен действия по монтажа ще бъдат осъществени и други спомагателни действия като подкастряне на дървета, косене на трева и подготовка на алея за цветя.Желаещите да се включат като доброволци могат да дойдат на място или да се свържат авансово с уредниците в страницата Аз, Ти, Пловдив! във Фейсбук
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР