Приключенски център Младежки хълм“, сдружение БГ Бъди активен и доброволци

...
Приключенски център Младежки хълм“, сдружение БГ Бъди активен и доброволци
Коментари Харесай

Младежкият хълм в Пловдив вече има нова спортна площадка

Приключенски център „ Младежки рид “, съдружие БГ Бъди деен и доброволци от самодейността „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “ през уикенда инсталираха фитнес уреди и специфична настилка на новата зона за спорт навън на Младежкия рид в Пловдив. Новата площадка към този момент може да се употребява от всички, които обичат спорта и придвижването. Тя включва 9 уреда за разнообразни функционални извършения. Монтажът беше сбъднат, с помощта на близо 40 доброволци от града, членове на сдруженията и фенове на спорта.

На място бяха събирани още хрумвания за облагородяване на региона от платформата за чиста градска среда „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “ и Приключенския център. Част от тях ще бъдат осъществени през есента за цялостна промяна на региона. Заедно с Младежкия рид, „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “ работи интензивно и по други хрумвания за намеси в градската среда - в центъра на Пловдив и в регион „ Тракия “. Жителите на „ Тракия “ към този момент повече от месец се радват на основания от платформата „ джобен “ парк, конфигуриран пред постройката на общината. В края на седмицата следва и разискване с локалната общественост на съответните стъпки за облагородяване на още едно място в квартала.

С построяването на спортната площадка на Младежкия рид беше направена следващата стъпка от дългогодишния развой на облагородяване на региона от Приключенския център и съдружие БГ Бъди деен. По-рано през годината на няколко пъти там бяха проведени акции с доброволци за пробутване и разчистване на пътеки, събиране на боклуци, основаване на нови кошчета и места за сядане дружно с Детска архитектурна работилница, както и за пребоядисване на къщичката на Приключенския център след вандалска демонстрация.

Превръщането на Младежкия рид в пространство, комфортно за спорт и разходки за всички пловдивчани, е една от задачите на плана _Място на съдружие БГ Бъди деен. През предишните години сходни площадки за спорт навън бяха построени и в Смолян и Чепеларе като част от плана _Място на сдружението. Глобални намеси в градската среда с присъединяване на локални поданици и доброволци бяха направени в още над 20 града в страната. Местните общности сами построиха и не престават да поддържат разнообразни зони за спорт, отдих и срещи. Подобни начинания трансформират градовете в по-добри места за живеене и стимулират жителите да бъдат изобретателни и виновни към заобикалящата ги среда.

За „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “

Платформата за чиста градска среда „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “ работи интензивно от м. април 2019 година и към този момент поддържа някои от най-значимите събития от календара на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, като обезпечи образования и поддръжка за разделно събиране на отпадъците. Бяха извършени и няколко акции измежду жителите, с които да бъде привлечено вниманието им към потребността от персонална отговорност в опазването на непорочност. През м. юли в Цар-Симеоновата градина платформата провежда “Чисти вечери ” - занимателни занимания и игри, отдадени на понижаване и оползотворяване на отпадъците за деца и родители. Предстои анонсиране на акция към компании за образуване на разделно събиране на отпадъците, както и обезпечаване на нови места за сядане в няколко квартала в града. През септември ще бъде проведено Есенно разчистване на разнообразни градски зони.

Повече информация ще намерите в страницата на самодейността във Facebook „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “ и в уеб страницата на съдружие БГ Бъди деен.

Платформата за чиста градска среда „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “ е основана от пловдивското съдружие БГ Бъди деен. Тя включва четири съществени действия. Първата тенденция е #ПразнувамеЧисто - посредством която се поддържат уредници на събития, с цел да понижат и оползотворят отпадъците от огромните събития в Пловдив в годината на Европейска столица на културата. Във втората линия на платформата #Рециклираме2019 се основават просветителни запаси и на практика препоръки, с които жителите да бъдат стимулирани да понижат и да събират разделно отпадъците си. Срещу събраните боклуци ще бъдат основани съвременни места за сядане в града. Като трета тенденция в „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “ се провежда разчистване на разнообразни зони в града, а събраните боклуци ще бъдат разграничени и предадени за оползотворяване. Темата е #ПочиствамеЗаедно. Под мотото #ПроменямеЗаедно ще се обновят няколко зони в града, като съответните места ще бъдат определени в съдействие с жители на Пловдив.

Платформата е подкрепена от Фондация Кока-Кола като част от визията й за Свят без боклуци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР