Приказният поход на Джими Уайт в Шампионата на Обединеното кралство

...
Приказният поход на Джими Уайт в Шампионата на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Приказката на Джими Уайт приключи

Приказният поход на Джими Уайт в Шампионата на Обединеното кралство по снукър завърши под шумните аплодисменти на феновете в зала “Барбикан ” в Йорк.

Вихрушката загуби с 2:6 в първия кръг от главната фаза на шампионата (1/16-финалите) против един от играчите в най-хубава момента форма - първенецът от Откритото състезание на Англия Райън Дей.

Както е известно, Уайт сензационно преодоля квалификациите в Шампионата на Обединеното кралство след четири победи, най-бляскавата от които над Стивън Магуайър. На 25 и 26 ноември Джими ще изиграе два демонстративни мача с Рони О`Съливан в София и Пловдив.

“Заради моменти като този още играя снукър. Побиха ме тръпки от посрещането на публиката и от бурната ѝ поддръжка. Това беше магическа вечер, която в никакъв случай няма да не помни ”, сподели живата легенда Уайт.

Райън Дей пък ще играе против различен състезател, поднесъл изненада - Сам Крейги - в идващия кръг. Крейги отстрани първенеца от предходната година Джао Синтонг, който обаче не се намира в цветущо положение и можеше да се чака да не направи нищо значимо в първия за сезона шампионат от “Тройната корона ”.

В други мачове от първия ден на Шампионата на Обединеното кралство Кайрън Уилсън надви с 6:3 над Матю Селт. Уилсън към този момент завоюва Европейския Мастърс този сезон и ще се надява най-малко да повтори класирането си на полуфиналите от предходната година в Йорк. Тогава той отстрани Рони О`Съливан и отстъпи на Люка Бресел, който пък след това загуби борбата за трофея против Джао.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР