Приказки от Ангел Каралийчев чете вицепрезидентът на ученици от начален

...
Приказки от Ангел Каралийчев чете вицепрезидентът на ученици от начален
Коментари Харесай

Илияна Йотова чете приказки от Ангел Каралийчев на ученици от училище Св. св. Кирил и Методий в село Априлово

Приказки от Ангел Каралийчев чете вицепрезидентът на възпитаници от начален стадий в Обединено учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ в село Априлово, община Горна Малина.

За поредна година под патронажа на вицепрезидента се организира акцията в поддръжка на детското четене „ Походът на книгите “. Инициативата се провежда за 13-и път от Асоциация „ Българска книга “, оповестиха от прессекретариата на президентството. 

В оживена полемика и учениците разискаха поуките от приказките, които възпитават в човешки добродетели – добрина, обич, състрадание, съгласие, почитание и грижа за близък. Учениците поздравиха вицепрезидента с осъществявания на български патриотични песни, описаха и за своите обичани приказки и герои. 

Ръководството на учебното заведение и учителският колектив споделиха с компликациите, пред които са изправени в обучителния и възпитателния развой. Мнозинството от учениците са от ромски генезис, с невисок обществен статус. Много старания поставят учителите, с цел да задържат децата в учебно заведение, защото измежду главните проблеми е ранното отпадане от просветителната система заради редица фактори. За справяне с него са нужни взаимните старания на институциите и обществото, беше общото мнение, изразено на срещата. Трябва и интензивно да се работи с родителите, с цел да бъдат уверени в нуждата от обучение. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР