Приказки от Ангел Каралийчев чете вицепрезидентът Илияна Йотова на ученици

...
Приказки от Ангел Каралийчев чете вицепрезидентът Илияна Йотова на ученици
Коментари Харесай

„Походът на книгите“: Йотова чете приказки на деца

Приказки от Ангел Каралийчев чете вицепрезидентът Илияна Йотова на възпитаници от начален стадий в Обединено учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ в село Априлово, община Горна Малина. За поредна година под патронажа на вицепрезидента се организира акцията в поддръжка на детското четене „ Походът на книгите “ . Инициативата се провежда за 13-и път от Асоциация „ Българска книга “.

В оживена полемика Илияна Йотова и учениците разискаха поуките от приказките, които възпитават в човешки добродетели – добрина, обич, състрадание, съгласие, почитание и грижа за близък. Учениците поздравиха вицепрезидента с осъществявания на български патриотични песни , описаха и за своите обичани приказки и герои.

Ръководството на учебното заведение и учителският колектив споделиха с Илияна Йотова компликациите, пред които са изправени в обучителния и възпитателния развой. 

Много старания поставят учителите, с цел да задържат децата в учебно заведение , защото измежду главните проблеми е ранното отпадане от просветителната система заради редица фактори. За справяне с него са нужни взаимните старания на институциите и обществото, беше общото мнение, изразено на срещата. Трябва и интензивно да се работи с родителите, с цел да бъдат уверени в нуждата от обучение.

Да се чува мощно гласът на интелектуалците, прикани вицепрезидентът в Софийския университет

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР