Приходната агенция е направила проучване на български дружества, които притежават

...
Приходната агенция е направила проучване на български дружества, които притежават
Коментари Харесай

Хавата Свърши! Нап Погва Криптовалутите!

Приходната организация е направила изследване на български сдружения, които имат уеб уеб сайтове за сделки на криптовалути. Към моментаНАП към този момент са упълномощили контролни дейности по отношение на девет от тези компании.

След привършване на инспекциите, данъчните ще проучват събраната информация и за клиентите на тези платформи, с цел да открият дали са заявили приходите от осъществените от тях покупко-продажби, написа нюз.бг.

От Национална агенция за приходите припомнят още, че приходите на физически лица от продажба или подмяна на виртуална валута се заявяват с годишната данъчна декларация и върху тях се дължи налог върху общата годишна данъчна основа в размер на 10%.

За задачите на данъчното отнасяне, приходите от продажба на валутата се третират като приходи от продажба на финансов актив. Печалбите, които компаниите осъществят от тази активност, също подлежат на облагане по реда на Закона за корпоративното подоходно облагане.

Срокът за подаване на годишните заявления за облагане на приходите на физическите лица, добити през 2018 година, изтича на 30 април. В същият период би трябвало да се заплати и дължимия налог за довнасяне. Срокът, в който компаниите подават годишни заявления за облагане с корпоративни налози е 31 март.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР