Приходите от туризма в Сърбия през първите десет месеца на

...
Приходите от туризма в Сърбия през първите десет месеца на
Коментари Харесай

Годишните приходи от туризъм в Сърбия са над €1 милиард

Приходите от туризма в Сърбия през първите 10 месеца на 2021 година възлизат на 1,275 мириапда евро, оповестяват локалните медии, цитирайки министърът на търговията, туризма и телекомуникациите Татяна Матич.

Тя съобщи, че съгласно отчета на Националната банка на Сърбия (НБС), валутният поток от туризъм към страната се е нараснал през първите 10 месеца на пандемичната година с 49% по отношение на интервала януари-октомври 2020-а.
 Чуждите туристи у нас понижават. Близо 70% от почиващите този сезон са българи
Чуждите туристи у нас понижават. Близо 70% от почиващите този сезон са българи

Приходите от нощувки у нас за юни доближават 82,5 милиона лв.

" Тези данни демонстрират, че туризмът в Сърбия се възвръща доста бързо и дейно от следствията от пандемията и че страната ни е приета за неповторима и достоверна туристическа дестинация ", разяснява Матич.

През последните години Сърбия е еднообразно привлекателна както за локални, по този начин и за задгранични туристи. Чрез развитите си зимни и летни курорти, както и с все по-добрите условия за селски туризъм на налични цени.

Страната съумява да сътвори имиджа на локалните си туристически артикули по неповторим метод чред съответна национална политика и рекламни акции, ориентирани за вътрешния и външния пазар. И всичко това явно работи, даже във време на пандемия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР