Приходите от туризъм в Египет са достигнали 7,8 милиарда долара

...
Приходите от туризъм в Египет са достигнали 7,8 милиарда долара
Коментари Харесай

Египет увеличи приходите си от туризъм с 26%

Приходите от туризъм в Египет са достигнали 7,8 милиарда $ през втората половина на 2022 година, което е нарастване с 25,7 % на годишна база, заяви Националната банка на Египет, представена от Българска телеграфна агенция.

Броят на туристите е повишен с 33 % за първото тримесечие на 2023 година. Целта на египетските управляващи е петнадесет милиона души да посетят страната през актуалната година, съобщи изпълнителният шеф на Борда за промотиране на туризма Амр ел Кади в изявление за Си Ен Би Си Арабия.

По-рано министърът на туризма и на паметниците на културата на Египет Ахмед Иса разгласи национална тактика, която планува броят на туристите да доближи тридесет милиона годишно до 2028 година. По думите му нейното осъществяване се опира на три съществени стълба - развиване на туристическите услуги, поддръжка на авиационния бранш и възстановяване на капиталовия климат. 

Една от ограниченията за реализиране на амбициозната цел е въвеждането на опция при избрани условия китайските, индийските, израелските, иранските и част от турските жители да получават визи при идването си в Египет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР