Приходите на американския петролен гигант Chevron са понесли тежък удар

...
Приходите на американския петролен гигант Chevron са понесли тежък удар
Коментари Харесай

Chevron и Exxon Mobil с двуцифрен спад на приходите през първото тримесечие

Приходите на американския петролен колос Chevron са понесли тежък удар през първото тримесечие поради срутва в цените на черното злато, което принуди компанията да намали прогнозата си за финансовите разноски тази година с още 2 милиарда $, съобщи Ройтерс.

Общите доходи на Chevron, който е вторият по величина производител на нефт в Съединени американски щати, са намалели с над 10 на 100 до 31,50 милиарда $ през трите месеца до 31 март. Заради това той свива плануваните си разноски до 14 милиарда $, откакто по-рано към този момент ги оряза с 4 милиарда $.

Въпреки това за тримесечието компанията регистрира облага от 3,6 милиарда $, което е покачване с 36 % по отношение на предходната година, добавя Асошиейтед прес.

Конкурентът му Exxon Mobil също регистрира слаби резултати със срив на облагата през първото тримесечие, когато пандемията от ковид стартира да подкопава търсенето на нефт на международния пазар, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Петролният колос с централа в Тексас е изгубил 610 млн. $, което е намаляване със 126 % по отношение на същия интервал на предходната година.

Приходите на Exxon Mobil са се равнявали на 56,16 милиарда $ или с 12 % по-малко от съответното тримесечие на 2019 година.
Докато светът се бори с COVID-19, по-малко хора пътуват с кола или аероплан, което понижава потребността от нефт.

Дори преди епидемията обаче цените на суровината бяха ниски поради комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, която способства за забавянето на международната стопанска система. Цената на барел от рефернтния американски лек недопечен нефт се е сринала с близо 70 % от началото на годината.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР