Пригответе се за годината на Заека - символът на дълголетието,

...
Пригответе се за годината на Заека - символът на дълголетието,
Коментари Харесай

Годината на Водния Заек: Какво да очакваме според символиката на китайския календар

Пригответе се за годината на Заека - признакът на дълголетието, мира и просперитета в източната просвета.

Китайската Нова година ще стартира на 22 януари (неделя) и ще постави завършек на интервала, доминиран от знака на Тигъра.

Символиката на заека допуска, че 2023-та ще е година на вяра и промяна на досегашния темп на паники и тествания. Това е най-крехкият и внимателен знак от китайския хороскоп, който се базира на лунния календар и метафоричното приравняване на времената с характера на 12 животни - плъх, бик, тигър, заек, змей, змия, кон, коза, маймуна, петел, куче и прасе,

2022 година се смяташе за предопределена от динамичната природа на тигъра. Годината беше белязана и от " ян " - интензивният принцип съгласно античната китайска философия, при която хората минават през интервал на възторг и работливост, само че и на безпокойство и неотстъпчивост.

2023 година е характеризирана от " ин ", тя би трябвало да върне опцията за размисъл, отмора и грижа за тялото и душата - като съразмерен баланс на противоположните сили в природата.

Заекът символизира сложни качества - той е мирен, гальовен и спокоен, само че в това време се движи бързо и е доста интелигентен.

Способен е да се приспособява и да се пази при рискови обстановки.

Лунната Нова година би трябвало да донесе по този начин дълго чаканата вълна на мира и убеденост. Препятствията по пътя ще се преодоляват с безшумно неизменност, непоклатимост и вътрешна мощ без значение от проблемите отсреща.

Годината на Заека може да крие непредсказуеми обстановки, само че дава опция на хората да не изпускат задачите и целите си от взор.

2023 година ще е годината на Водния Заек - нов 60-годишен цикъл, който придава един от петте небесни детайла към животното на годината (дърво, огън, земя, метал и вода).

Водата беше детайлът и на годината на Тигъра, само че природата му " ян " се свързваше с огромна динамичност и безредици.

За разлика от 2022 годината на Заека е " пъргава и елегантна " съгласно китайската астрология. Границите на дните ще се размиват. Хората, привикнали да следват закрепени проекти, може да имат потребност от интервал на акомодация, до момента в който развият " заешките си инстинкти ".

В цяла Азия заекът се свързва с мира, боогатството и дълголетието. В китайската просвета той се възприема като животното с максимален шанс в зодиака и се асоциира с силата, елегантността и хубостта. Корейският фолклор показва заека като спокоен, интелигентен, благодатен и сполучлив.

Япония също го цени високо: там той е знак на благосъстояние, напредък и разсъдък. Често срещана традиция е слагането на талисмана maneki-neko (т.нар. привличаща котка), само че с глава на заек, пред вратите на заведения за хранене, магазини и други публични заведения - счита се, че фигурката ще донесе шанс и разцвет на притежателя.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР