Пригожин, известен като готвача на Путин, е един от най-близките

...
Пригожин, известен като готвача на Путин, е един от най-близките
Коментари Харесай

Цензурирали Пригожин в Русия frognews.bg

Пригожин, прочут като " готвача на Путин ", е един от най-близките членове на обкръжението на съветския президент. В хода на войната обаче той се трансформира в бодил в петата на съветското Министерство на защитата, защото неведнъж подлагаше на критика дейностите на военното командване и отхвърли на Москва да подкрепи вагнеровци с муниции. Именно частната войска на Пригожин бе отпред на продължителните боеве в Бахмут - украинският град, трансформирал се в епицентър на дълги и тежки сражения. Преди седмица Пригожин съобщи, че се изтегля от Бахмут. 

Пригожин твърдеше, че е завладял Бахмут, само че ролята му бе омаловажена в държавните съветски медии. 

След като Пригожин разгласи успеха над Бахмут, на Кремъл бяха нужни 10 часа, с цел да разгласява изказване от 36 думи, поздравяващо Вагнер и частите на въоръжените сили за „ освобождението “ на Артьомовск, името на Бахмут от руската ера, употребявано от Русия. Името на Пригожин не е посочено.

Дали Бахмут е под съветски надзор е противоречиво. Все още не може да се потвърди кой тъкмо управлява града. Киев към момента показва, че украински бойци управляват дребна част от града.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР