Прието е да се смята, че всяко ограничение усложнява живота.

...
Прието е да се смята, че всяко ограничение усложнява живота.
Коментари Харесай

Ограниченията, които правят живота по-лесен

Прието е да се счита, че всяко ограничаване усложнява живота. Но, както добре знаем, всяко предписание си има изключения. 

Пред вас са рестриктивните мерки, които ще създадат живота ви по-лесен.

1. Лимит на времето за решение на проблем

Когато нещо ви безпокои, вместо да нервничите и преживявате, незабавно определете какъв брой време ви е нужно, с цел да намерите решение на дадения проблем. Ясно откритият период няма да ви разреши да стоите със скръстени ръце, а осъзнаването, че има излаз, ще ви внуши оптимизъм.

2. Лимит на уговорките

Учете се да казвате " Не ". Вие сте просто човек, като всеки различен, не робот, не можете да огреете на всички места. Познавайте границите на опциите си, не поемайте прекомерно доста задължения. Чувствате ли се претрупани, не робувайте на положителното си образование и не отхвърляйте помощ. Наслаждавайте се на живота, не позволявайте да ви висят на врата.

3. Лимит на значимото

Какво има най-голямо значение за вас? А минимум? Често, хората се тревожат за дреболии без да го осъзнават. Когато сте наясно какво в действителност има значение за вас, няма да хабите нерви на вятъра.

4. Лимит на времето за решение на задания

Защо множеството хора отсрочват до последно оправянето с дадена задача? В множеството случаи е отговорна естествената човешка податливост към мързелуване. Но, в случай че си обещаете да посветите през днешния ден не повече от час-два на тази или онази задача, ще я започнете с възприятие за облекчение.

5. Лимит на инспекциите

Сами си определете - какъв брой пъти дневно ще проверявате пощата си, известията в обществената мрежа, мненията и отговорите във конгреси и така нататък Обещайте си да вземем за пример да го вършиме не повече от три пъти дневно и ще видите какъв брой свободно време и място в главата ви ще се появи.

Източник: Just do it / Mениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР