Приетият план за управление на отпадъците касае периода от 2021

...
Приетият план за управление на отпадъците касае периода от 2021
Коментари Харесай

Служебното правителство прие Националния план за управление на отпадъците

Приетият проект за ръководство на отпадъците касае интервала от 2021 до 2028 година. Според него до 4 години би трябвало да рециклираме 55 % от общия битов боклук, който генерираме.

Общата финансова рамка на проекта е 1 милиард 428 милиона лв.. За създаване на съоръжения за преработване на боклуци са планувани 40 милиона лв.. За системи за разделно събиране на боклуци проектите са да бъдат вложени 145 милиона лв., а за доизграждането на районните системи за ръководство на отпадъците 260 милиона лв..

Приемането на Плана се забави няколко месеца, което забави и реализацията на част от общинските ограничения за екологосъобразно отнасяне на боклука. Според заключенията в него за предходния 8 годишен интервал, страната ни към момента не съумява да покрие задачите за преработване на биоразградими боклуци. А съгласно условията на Европейския съюз, ограниченията, заложени в проекта, би трябвало да ни приближат до крайната цел - след 14 години да депонираме една шеста от боклука, който стига до депата в този момент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР