Приети са методическите указания за работата на секционните избирателни комисии

...
Приети са методическите указания за работата на секционните избирателни комисии
Коментари Харесай

ЦИК прие методическите указания за работата на секционните комисии

Приети са методическите инструкции за работата на секционните изборни комисии от Централната изборна комисия.
Те са разнообразни за секциите, в които ще има единствено хартиени бюлетини и за тези, в които ще бъде сложена и машина за гласоподаване. Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов разясни:
" Тези методически инструкции са съобразени с промените на Изборния кодекс от края на предходната година, свързани с машинното гласоподаване. Те са съобразени и с новия вид на протоколите на секционните изборни комисии, според които членовете на секционните изборни комисии няма да сумират данните от хартиените бюлетини и данните от бюлетините за машинно гласоподаване ", предава Българска национална телевизия.
Председателят на ЦИК Камелия Нейкова се надява членовете на секционните комисии да се срещнат с напътствията за работа. В тях са разказани дейностите на членовете на секционни комисии от приемането на изборните материали до тяхното предаване в ОИК и преброяването на резултата:
" Да се надяваме, че всички секционни изборни комисии ще си ги прочетат най-малко по един път и ще ги извършват. Да им бъдат потребни най-много ".
Методическите инструкции ще бъдат оповестени на интернет страницата на ЦИК.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР