Приемът на лекарства често е свързан със спазването на определена

...
Приемът на лекарства често е свързан със спазването на определена
Коментари Харесай

Ако пиете лекарства, не яжте тези храни - обезмислят ги

Приемът на медикаменти постоянно е обвързван със спазването на избрана диета, както и правила - да се пият преди или след хране, рано заран или вечер. Това не е просто каприз на тялото, а нужда, с цел да подействат медикаментите. Има храни, които обезвреждат действието на илачите.

Лекарите от време на време пропущат тези рекомендации, само че е значимо да знаем какво да изключим от менюто си при разнообразни типове лекуване, тъй като някои нормални артикули могат изцяло да обезсмислят опитит за лекуване.

 ThinkStock/Getty Images

Грейпфрутът е доста потребен плод , богат на антиоксиданти, подобаващ за черния дроб, кожата, мозъка. Но на процедура е противопоказен в композиция с медикаменти. Определени съединения, който се съдържат в този цитрусов плод, могат да блокират действието на ензимите на черния дроб и червата. Това даже при вярното дозиране на медикаментите, може да провокира резултат на предозирането.

 ThinkStock/Getty Images

Портокалите обезсмислят приема на аспирин. Подобен резултат в действителност имат и други цитрусови плодове - мандарини, лимони. Комбинацията от тези плодове и ацетиловата киселина в лекарството може да провокира мощно раздразнение на стомашната лигавица. Освен мъчителен, този резултат е изключително рисково за хора, страдащи от гастрит.

 ThinkStock/Getty Images

При хипертония е противопоказен е изборът на банани в менюто. Вкусният плод е един от най-богатите на калий, а непряк резултат при приема на лекарства за хипертония е точно натрупването на калий в кръвта. В композиция с бананите може да последва нарушение на сърдечния темп.

 ThinkStock/Getty Images

Веществото тирамин, което се съдържа в огромни количества в твърдите сирена , работи чудесно за стесняване на кръвоносните съдове. Ако човек приема медикаменти против хипертония или антидепресанти, потреблението на сирене може да понижи, а даже изцяло да отстрани тяхната успеваемост.

 Thinkstock/Getty Images

Зелето " не се понася " с медикаментите за разреждане на кръвта. В този зарзават се съдържа доста витамин К, който е в положение да блокира действието на медикаментите, които предотвратяват образуването на кръвни съсиреци.

 ThinkStock/Getty Images

Ако приемате антибиотици, би трябвало да забравите за малко за млякото , тъй като то може изцяло да нулира резултата на медикаментите. Калцият, на който са богати млечните артикули, свързва антибиотици и ги " изтласква " през червата, като не им разрешават да се всмукват от организма. Това прави лекуването изцяло неефикасно. Дарик.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР