Приемането на Плана за възстановяване и устойчивост беше заради техническо

...
Приемането на Плана за възстановяване и устойчивост беше заради техническо
Коментари Харесай

Петър Витанов: Не мисля, че приемането на Плана за възстановяване е обвързано с българското вето за РСМ

Приемането на Плана за възобновяване и резистентност беше поради техническо закъснение в резултат на политическата неустойчивост у нас. Посещението на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е доказателство, че Планът е признат. Това сподели в “Денят започва” Петър Витанов - евродепутат от БСП/ПЕС.

По думите му закъснението е било разумно, откакто предходното постоянно държавно управление не е внесло Плана в период, а служебните кабинети са изгубили още няколко месеца за неговата подготовка и пренаписване.

“Това беше общоприета, рутинна процедура. Това е особено за всяка една страна - в Румъния полемиките бяха над 6 месеца. В това няма нищо ненормално”, съобщи той.

Витанов означи, че задачата е със средствата по Плана за възобновяване и резистентност да се подкрепят българските компании и да се премине към енергийна и икономическа промяна.

На въпрос дали е са били обвързани приемането на Плана и рухването на българското несъгласие за Северна Македония той отговори:

“Искрено се надявам да не е имало такова нещо. Това би бил инструмент за въздействие, който е в прорез с моето схващане за правене на политика. Не мисля.”

Какво още разяснява евродепутатът от БСП/ПЕС - вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР