Приемането на Френското предложение от страна на РСМ беше последната

...
Приемането на Френското предложение от страна на РСМ беше последната
Коментари Харесай

Йотова: Не виждам никакъв знак, че скоро българите в РСМ ще намерят своето място в македонската конституция

Приемането на Френското предложение от страна на РСМ беше последната положителна стъпка в процеса на присъединение и на договаряния на РСМ към Европейски Съюз.

Оттам нататък всички дейности са връщане обратно. Съвместната историческа комисия не работи или нейната работа става все по-безсмислена и все по-формална. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Дори дребните първични консенсуси, които бяха реализирани във връзка с избрани исторически събития, нямат никакви последици - нито има смяна в учебниците, за което българската страна настояваше, нито за останалите искания на България, които са написани черно на бяло в взаимния протокол.

Всички събития по-късно предложение, от палежа на клуба в Битоля до посегателство на българската културна институция, това е публична институция на българската страна, освен това на взаимен принцип, тъй като и те имат своя културен институт тук в София.

Всички тези дейности са оставени от македонските управляващи без последици. Няма нито наказване, всичко обвинени са на независимост, няма нито един знак, че държавното управление в РСМ желае първо да постави спирачки на този немислим език на омразата, който продължава да се лее в РСМ във връзка с всичко българско, както и съответни решения за както те споделят престъпни действия.

Ако тези престъпни прояви са толкоз чести по какъв начин си показва РСМ своето бъдещо участие в Европейски Съюз, една от най-важните тематики в преговорния развой е битката с престъпността и корупцията.

Не виждам никакъв знак и сигнал за това, че скоро българите в РСМ ще намерят своето място в македонската конституция. Нещо повече, имам чувството, че се прави целенасочена акция, с цел да се предотврати записването на нашата общественост там в главния закон на РСМ, което е категорично записано изискване. Ние ще продължаваме да поддържаме българите в РСМ и да се борим за техните права, тъй като там където човешките права липсват, там Европа няма. Ще настояваме пред македонските управляващи да извършват поетите към този момент задължения.

С днешна дата имам чувството, че тези сили, както те самите приказват в РСМ, които са срещу участието на страната в Европейски Съюз, са по-силни.

Президентът Радев, по този начин, както бяхме подложени месеци наред на голям напън от страна на европейските структури, ще има диалог в идващите дни, с цел да сложи още веднъж въпроса за нападението на нашия културен институт в РСМ.

Извън дипломацията аз нямам доверие, че това е единствено престъпно проявяване, посочи още Йотова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР