Приемането на България и по суша в Шенген остава водеща

...
Приемането на България и по суша в Шенген остава водеща
Коментари Харесай

Мария Габриел: Приемането на България и по суша в Шенген остава водеща тема

П риемането на България и по суша в Шенген остава водеща тематика. Това сподели вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел пред публицисти. Тя взе участие във форума „ Европейски Съюз се среща с Балканите “, който се организира в София Тех Парк. Тя акцентира, че приемането на страната ни по въздух и вода е хубава стъпка.

Нека всички работим дружно България да бъде в Шенген, еврозоната и Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), прикани Габриел.

Попитана за оценки на задграничните ни сътрудници за политическата обстановка в страната, тя означи, че те не биха си разрешили да дават оценка на този стадий. Случващото се в България се следи с интерес, тъй като имам вяра, че всички доста ясно би трябвало да останат ангажирани с тази тематика, уточни Мария Габриел. 

Не бих могла да давам оценка, тъй като не съм част от този кабинет, сподели Габриел за проектосъстава на служебно държавно управление. Тя съобщи, че за нея е значимо външният министър да може да обезпечи поредност. 

Относно бъдещи договаряния с „ Продължаваме промяната – Демократична България “, Мария Габриел означи, че е значимо да се резервира положителният звук и да не се прекрачват граници, от които ще стане неосъществим диалогът. Вярвам в положителния разсъдък, в отговорността на всеки, сподели още тя.

* Вижте и това видео от архива ни:  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР