Приемам го като тежка загуба за България, за православието, за

...
Приемам го като тежка загуба за България, за православието, за
Коментари Харесай

Борисов призова политиците да не се месят в делата на църквата

Приемам го като тежка загуба за България, за православието, за църквата, сподели пред публицисти в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод кончината на патриарх Неофит.

Бог да го елементарни, сподели Борисов и добави, че го е познавал персонално. Свят човек, заслужен, уточни той.

Попитан има ли риск за българската черква и какво би трябвало да се случи, Борисов уточни, че политиците не би трябвало да се изричат по тази тематика, нито да изричат своите желания.

Това е огромна загуба за българския народ и за Българската православна черква, тъй като си отиде един от стълбовете на православната ни религия, сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов за кончината на патриарх Неофит пред публицисти в Народното събрание. По думите му това се случва в знакова за България година, тъй като се означават 1160 години от покръстването на българите.

Костадинов разяснява, че времето, в което си е отишъл патриарх Неофит, е извънредно тежко и за българите, и за света като цяло. Той счита, че провокациите, които остава след неговата гибел са повече от мечтаното. Да се надяваме, че църквата и народът ще съумеят да преминат през тях, уточни водачът на „ Възраждане “.

Костадинов сподели, че патриарх Неофит е бил обединител и че е бил индивидът, който е съумял дефинитивно да преодолее всички остатъчни резултати от братоубийствения ерес в българската черква. Да се надяваме, че това, което той съумя да направи за църквата и за нашия народ ще бъде продължено от неговия правоприемник и наследниците му в Синода, добави Костадинов. 

Той съобщи, че най-малкото, което може през днешния ден да направи Народното събрание (НС), е да уважи с минута безмълвие българския патриарх. Смятам, че в днешния ден Народно събрание не би трябвало да работи, разяснява още той.

Относно връчването на мандата за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев, което би трябвало да се случи в петък, Костадинов уточни, че това е просто една процедура, която минава с връчване на директория и по-късно лишава една седмица. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР