Придобиването на военния научноизследователски кораб Св.Св. Кирил и Методий е

...
Придобиването на военния научноизследователски кораб Св.Св. Кирил и Методий е
Коментари Харесай

Красимир Вълчев препоръча всички да се ваксинират, за да има присъствено обучение

Придобиването на военния научноизследователски транспортен съд " Св.Св. Кирил и Методий " е сбъдната фантазия на генерации откриватели. Това сподели през днешния ден във Варна Красимир Вълчев от ГЕРБ.

Бившият министър на образованието и науката не пропусна да засегне и проблемите, до които води отдалеченото образование и предложи имунизиране преди началото на новата образователна година.

Ето какво още сподели Красимир Вълчев:

„ Радвам се, че съм през днешния ден тук във Варна, че получи наименованието си новият научно проучвателен транспортен съд „ Свети Свети Кирил и Методий “. Това е една дългогодишна идея на българската академична общественост, на Антарктическата експедиция, която се случи с помощта на ангажираността на предходното държавно управление с министър председател Бойко Борисов. Бяха отпуснати 2 милиона лв., беше открит подобаващия транспортен съд. Този транспортен съд ще бъде занапред построен като научно проучвателен. Ще бъде употребен от ВВМУ за реализирането на изследвания в Черно море, за образование на студентите, само че най- значимото е че ще бъде употребен за българската Антарктическа експедиция. Ежегодно корабът ще плава до Ливингстън, където е българската база. Беше призната национална стратегия за проучване на Антарктида. Започна построяването на научна, лаборатория към нашата база. Ние сме една от 29- те страни, които имат наличия на Антарктида.

По същия метод в областта на образованието се случиха толкоз доста, доста неща бяха надградени и всичко това с помощта на позитивното икономическо развиване, което имахме и поради това, че образованието беше изведено като действителен приоритет. Над 2 милиарда увеличихме разноските за обучение и съществена част от тях бяха ориентирани към нарастване на възнагражденията на педагогическия личен състав, възстановихме финансирането на целодневната организация- 300 милиона годишно. Възстановихме действия по ползи - над 30 милиона годишно. Най-важният фактор в системата на образованието е квалифицираният и стимулиран преподавател. Учителските заплати би трябвало да останат най-малко 125 от междинните за страната, да порастват. Това не го вършим поради учителите, а с цел да имаме качествено обучение, да имаме достъп до положителни преподаватели, да сме спокойни на кого оставяме децата си. Важно е чисто краткосрочно да се случи имунизацията, осведомителна акция да има. Анализите, които и в този момент Министерството на образованието по-скоро заключи демонстрират, че присъственото образование е безалтернативно, електронното образование не беше единствената обезщетителна опция и не би трябвало да продължава, води до просветителни дефицити, води до обездвижване на децата, проблеми с очите, десоциализация - всички тези неща, ще минат години да се компенсират и загубата няма по какъв начин да бъде избегната в случай че нямаме присъствено образование. Най-добрият вид да имаме присъстено образование, е всички да се имунизират - това е моят апел към работещите към системата на образованието и към всички наши съграждани, тъй като коронавирусът не си е отишъл. “

Автор: Светлана Ганчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР