Причините за сагата Шенген“ са вътрешнополитически и икономически. Вътрешнополитически са

...
Причините за сагата Шенген“ са вътрешнополитически и икономически. Вътрешнополитически са
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Нали никой не си мисли, че европейските институции са „имунизирани“ срещу корупция?

Причините за сагата „ Шенген “ са вътрешнополитически и стопански.

Вътрешнополитически са за огромна част от страните от Западна Европа, в това число Австрия, тъй като имат голям проблем с незаконната миграция, която е на тяхна територия. Тези общества са плебеи на политическата уместност и не могат да кажат истината, че имат проблем с миграцията от Близкия изток и Северна Африка. На тях им би трябвало някой, който може да бъде упрекнат и посочен, само че да е безвредно.

Това съобщи в студиото на „ Денят стартира с Георги Любенов “ по  евродепутатът и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

А си търсят безвредно да посочат някой, който би трябвало да е бял, да е европеец, да не е гей, тъй като другояче няма да е политкоректно. И по тази причина остава отговорни да са източноевропейците – българи и румънци, добави той.

Има и стопански аргументи за казуса „ Шенген “, означи той и добави:

Невлизането на България в това пространство ни коства 100 млн. годишно на нашия транспорт, на нашия бизнес – на нашите бизнесмени и превозвачи, тъй като нашите камиони чакат по европейските граници и тъй като когато България и Румъния не са в шенгенското пространство, три огромни пристанища не са в тази система – Солун, Пирея и Констанца. Най-голямото друго пристанище, което работи, е Ротердам, а то е в страната Нидерландия.

Като съберете две и две – постоянно прави четири. А това, че ни изясняват някакви други групотевини, е тяхното търсене на опрощение. Говорят за европейски полезности, само че се виждат лицемерието, двуличието и нечестното им отношение, добави евродепутатът.

Икономическите ползи на огромни бизнеси намират лоби в Европейски Съюз, а след това на нас ни споделят по какъв начин в България имало корупция. Нали никой не си мисли, че европейските институции са „ ваксинирани “ против корупционни процеси – по този начин Джамбазки коментира .

Той натърти, че съществува огромно двуличие и лицемерие във връзка с обвиняванията към Румъния и България за битката с корупция, тъй като се вижда че и Европейска комисия не е „ ваксиниран “ против такива практики.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР