Причините за сагата Шенген са вътрешнополитически и икономически. Вътрешнополитически -

...
Причините за сагата Шенген са вътрешнополитически и икономически. Вътрешнополитически -
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Страните от Западна Европа не казват истината за Шенген

" Причините за сагата " Шенген " са вътрешнополитически и стопански. Вътрешнополитически - огромна част от страните от Западна Европа, в това число Австрия, имат голям проблем с незаконната миграция на тяхна територия, не споделят истината и им би трябвало някой, който може да бъде упрекнат и посочен - източноевропейци - българи и румънци. "

Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по евродепутът Ангел Джамбазки.

По думите му има и стопански аргументи - невлизането на България в това пространство коства на страната ни 100 милиона на година на нашия транспорт, бизнес, тъй като нашите камиони чакат по европейските граници.

" Къде е европейската взаимност? Неприсъединяването на България и Румъния към шенгенското пространство нанася вреди на българската стопанска система и директно бърка в джоба на българските жители ", означи Джамбазки.

Според него оградата на границата прави своята работа изрично, само че Джамбазки акцентира, че е належащо да бъде по-добре поддържана.

Цветан Цветанов, водач на " Републиканци за България ", добави, че на възпиращото оборудване би трябвало да бъде усъвършенствана на връзката, както и да се обезпечи съоръжение на " Гранична полиция ". " Трябва да се дадат отговори за какво Румъния изпревари България последните години ", сподели още Цветан Цветанов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР