„Причините са ясни - първата е, че в разгара на

...
„Причините са ясни - първата е, че в разгара на
Коментари Харесай

Манолова: Над 500 000 пенсионери се почувстваха излъгани и получиха по-малко пари през януари

„ Причините са ясни - първата е, че в разгара на обществената и икономическа рецесия Народното събрание реши, че ще понижи добавката за коронавирус от 120 на 60 лева Можеха да изчакат най-малко до края на зимата. Освен това в преизчислението на пенсиите не са включени индексациите за 2018 година и 2019 година “, съобщи Мая Манолова.

Тя дефинира това като „ първият огромен гаф на държавното управление и провал на обществената му политика “.

Манолова упрекна ГЕРБ, че за 12 години не са подхванали дейности за преизчисление на пенсиите.

„ Първите години от ръководството на Борисов нямаше никакво покачване. След това с някакви мизерни проценти “, регистрира Мая Манолова.

След нея в студиото влезе „ бабата на България “, както тя сама се дефинира, Мика Зайкова.

.
Източник: стопкадър, Българска национална телевизия. Мика Зайкова

Тя се съгласи с думите на Манолова и добави:

„ Хората със обществена пенсия са най-ощетени сега – 38 лева по-малко през януари. Ще ги дадат февруари, само че до тогава инфлацията ще го е изяла. Ще би трябвало да сложат и инфлационен коефициент “.

Според нея пенсиите би трябвало да се преизчислят, да се вземе поради 2017,2018 и 2019 година. „ Има едни хора, които си доплатиха стаж, с цел да получат цялостна пенсия. Защо те бяха лишени от нарастване за тези години от 1,35% “, попита Зайкова.

По мотив Коронавирус добавките за имунизиране тя сподели, че българинът е интелигентен човек и не се продава за 75 лева

„ Мисля, че това не работи. По-добре да има хубава осведомителна акция, хората да бъдат уверени, а не да бъдат лъгани със стотинки “, съобщи Зайкова.

Бившият народен представител оцени сегашната обстановка като доста сериозна, тъй като инфлацията надвишава растежа на Брутният вътрешен продукт, което значи непосредствено обедняване.

„ Работещите небогати никой не ги счита. Хората с минимална заплата, които не получават нищо под масата, живеят извънредно оскъдно “, добави Мика Зайкова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР