Причините са две – държавата е във фалит, предаваме българската

...
Причините са две – държавата е във фалит, предаваме българската
Коментари Харесай

Слави напуска Киро, Корни и Ицето, фалирали държавата

Причините са две – страната е във банкрут, предаваме българската идея в Македония

„Има подобен народ“ няма място в обединението. Това съобщи водачът на партията Слави Трифонов малко откакто завърши съвещанието на Министерски съвет, което утвърди актуализацията на бюджета.

Рамката обаче би трябвало да влезе в Народното събрание, преди да стане факт.

Причините, заради които тази коалиция не работи и заради която ние нямаме място в нея са две – Северна Македония и обстоятелството, че в страната към този момент няма пари. Това съобщи Трифонов.

Освен захвърлянето на националните ползи, министрите на Продължаваме промяната ни водят към банкрут, добави той.

От през днешния ден издърпвам министрите на Има Такъв Народ и поставям завършек на тази коалиция и тази мъка , сподели още водачът на партията.

Аз не съм тук поради властта, дори не преставам да не се усещам политик. Заради моралния избор не направих държавно управление, когато имах най-вече депутати, разяснява Трифонов.

Премиерът води друга външна политика, друга от тази на външния министър. Различна от политиката на Народното събрание, друга от политиката на КСНС при президента. Премиерът си има различен външен министър, сподели Слави Трифонов във връзка с тематиката Северна Македония.

По думите му Петков е заречен на водачите в Европа да падне ветото над РСМ, което е безпардонно, едностранно нарушение на подписаното съдружно съглашение, по думите на Трифонов.

По отношение на бюджета – Асен Василев, откогато е финансов министър, в страната хвърчат едни милиарди нагоре-надолу. Това са нашите пари, сподели Трифонов.

Лидерът на Има Такъв Народ разяснява, че по този начин и не е ясно защо е изхарчена най-голямата сума в историята на България – 9 милиарда лв. за 9 дни през декември 2021 година

Изявлението на Слави Трифонов става в миг, когато Министерският съвет бил одобрил окончателната актуализация на бюджета, съгласно прессъобщение на началника на кабинета „Петков“ Лена Бориславова.

За през днешния ден пък бе възнамеряват съвет на обединението, който евентуално няма да се състои.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР