Причините, поради които се стигна до оставката на Мустафа Карадайъ,

...
Причините, поради които се стигна до оставката на Мустафа Карадайъ,
Коментари Харесай

Гюнер Тахир: Доган казваше, че той е създал ДПС и той ще го закрие

Причините, заради които се стигна до оставката на Мустафа Карадайъ, до някаква степен се припокриват с тези на Лютви Местан. Това сподели пред БНР Гюнер Тахир, един от създателите и някогашен член на Движение за права и свободи. Той предвижда, че Карадайъ няма да проговори и да каже за какво е бил заставен да подаде оставката си.

„ Така се случва, когато си наемник. А и Местан, и Карадайъ бяха наемници и те доста добре знаеха, че не са естествени водачи на Движение за права и свободи, а Ахмед Доган ги показва, с цел да обслужват него и неговите ползи “, разяснява той.

Тахир описа, че при започване на 90-те години, когато са основавали Движение за права и свободи, на съвещание на Централното управление на партията Доган им е казвал, че „ след известно време тази партия ще си изиграе главната роля и ще престане да съществува, защото няма да има нужда от такава политическа партия “:

„ Мисля, че е пристигнал подобен миг! Доган ни споделяше, че той е основал тази партия и той ще я закрие “, уточни той.

Според него това, че почетният ръководител Ахмед Доган застава отпред на Движение за права и свободи до провеждането на Национална конференция, значи, че или към момента няма подготвена формула за преформатиране и ребрандиране на партията и ще я съобщи в ръцете на тези, които са го основали него и Движение за права и свободи, или ще я закрие.

„ За 34 години Доган не е сложил пред ръководещите нито един главен проблем на своите гласоподаватели, надлежно и не е решил нито един подобен. Това е преференциално и за левите, и десните партии в България “, посочи той.

Гюнер Тахир изрече съмнение, че и заместникът на Карадайъ – Ахмед Ахмедов – „ също е пасажер “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР