Причината за отмяната на изстрелването на ракетата-носител Союз-2.1а с пилотирания

...
Причината за отмяната на изстрелването на ракетата-носител Союз-2.1а с пилотирания
Коментари Харесай

Русия отложи изстрелването на Союз МС-25 за 23 март

Причината за анулацията на изстрелването на ракетата-носител " Союз-2.1а " с пилотирания галактически транспортен съд " Союз МС-25 " е спад на напрежението в химическия източник на ток . Това оповестява в четвъртък ТАСС, като цитира изказване на ръководителя на " Роскосмос " Юрий Борисов.

" Причината е спад на напрежението в химическия източник на ток, сподели той. Космосът е такова нещо, обстановката е напълно разбираема. Целият екипаж е наясно какво да прави, има подобаващ правилник и указания в тази тенденция ", сподели Борисов при конференцията.

По думите му, екипажът се е отнесъл професионално към спешната обстановка.

" Екипажът е здрав, имаме подготвени, уверени хора, сподели Борисов. Изстрелването на " Союз МС-25 " се отсрочва за 23 март, събота , в 15:36 ", сподели Борисов.
 Русия анулира в последния миг изстрелване на галактически транспортен съд
Русия анулира в последния миг изстрелване на галактически транспортен съд

" Союз " трябваше да транспорти съветски и беларуски космонавт и американски астронавт до МКС

Припомняме, че ракетата-носител " Союз-2.1а " с кораба " Союз МС-25 " и екипажа на 21-вата гостуваща експедиция на МКС, включваща първия участник в галактическия полет от Беларус Марина Василевская , трябваше да излети от Байконур към МКС.

Предвиждаше се корабът да бъде изстрелян в 13:21 часа локално време и да се скачи с МКС няколко часа по-късно.

Екипажът - астронавтът на НАСА Трейси Дайсън, съветският космонавт Олег Новицки и Марина Василевская от Беларус, беше показан в ракетата тъкмо преди анулацията.

По данни на НАСА Новицки и Василевская трябваше да останат единствено 12 дни на МКС и да върнат на Земята Лорал О`Хара на 2 април.

Дайсън трябваше да прекара шест месеца на борда на МКС, правейки опити върху технология, която ще помогне на хората да се приготвят за бъдещи галактически задачи, разясни НАСА.
 Ракетата
Ракетата " Союз-2.1в " изведе в орбита спътника " Космос-2568 "

В интерес на съветското министерство на отбраната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР