Причината според е принципът на уседналост, каквато при него липсва.

...
Причината според е принципът на уседналост, каквато при него липсва.
Коментари Харесай

Асен Василев бил заличен от избирателния списък в Хасково, не успя да гласува

Причината съгласно е правилото на уседналост, каквато при него липсва. Освен това по адресна регистрация не бил регистриран в Хасково.

Василев опитал да си издаде заявление от общината, само че от там му споделили, че няма по какъв начин да му дадат такова, защото той е премахнат от листата на ГРАО към Министерство на регионалното развитие.

Председателят на 28 СИК Петя Шопова изясни пред: " Открихме го в листата със заличените лица, където основанието беше, че той има сегашен адрес отвън Република България. В подобен случай, с цел да успее да упражни правото си на избор, ще е належащо да ни даде уверение, издадено от общината по член 40 от Избирателния кодекс и да попълни декларация, че няма да гласоподава на друго място ".

" Беше му обяснено, съгласи се, когато се върне с двата документа, ще го зачертаем от листата със заличените лица и ще го допълним под чертата в изборния лист ", добави Шопова.

По-рано от ЦИК припомниха, че гласоподавателите, които са желали да гласоподават по сегашен адрес, е трябвало да подадат заявление да бъдат включени в листата до 14 октомври. Ако гласоподавател не е включен в листата, той не трябва да бъде допускан да гласоподава, тъй като в противоположен случай ще гласоподава в нарушаване на изборните правила, обясни говорителят на ЦИК Росица Матева. 

На парламентарните избори на 2 април, поради проблем с машината, Василев съумя да пусне своя глас, едвам след третия опит.

 

В Хасково изборната интензивност е относително висока - близо 16% от гласоподавателите към този момент са дали своят вот.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР