Причината може да е, че е нямала лична карта в

...
Причината може да е, че е нямала лична карта в
Коментари Харесай

Отведоха трансжената Габриeла в районното с белезници, ще й установяват самоличността

Причината може да е, че е нямала персонална карта в себе си, която пък е невалидна, тъй като на нея е с мъжка фотография и мъжко име    

Трансжената Габриела Банкова е отведена в районното ръководство за определяне на идентичност, потвърдиха за  " 24 часа " за  Министерство на вътрешните работи. Новината беше обявена първо от нейни другари във фейсбук, които пуснаха и фотография по какъв начин еднообразен й поставя белезници.

От четири дни Габриела, която е претърпяла интервенция за промяна на пола преди четири години, стачкува пред Съдебната палата. Причината е, че съдът не й разрешава да си смени персоналната карта, на която е с мъжко име и мъжка фотография. Не е ясно по какъв начин служителите на реда ще открият самоличността на Габриела, която не наподобява на индивида в базата данни на полицията.   

    От Министерство на вътрешните работи не прецизираха каква е повода тя да бъде отведена в полицията, само че допуснаха, че може и да е, тъй като няма персонална карта. Всъщност делото в съда се води тъкмо за персоналната карта, която е невалидна. 

Ана Михова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР