„Причината лявото да е в криза е свързана с кризата

...
„Причината лявото да е в криза е свързана с кризата
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Център на новото силно ляво трябва да е БСП


„ Причината лявото да е в рецесия е обвързвана с рецесията в политическия развой в България. Почти всички, в това число и водещите политически обединения, не са толкоз идеологически основани, а са лидерски партии, доста постоянно с популистки уклон. Това не дава опция за същински идеологически конфликт там, където лявото може да си покаже своята мощ. “

Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия и заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин.

По думите му в тази обстановка левицата би трябвало да търси тези решения, които са значими не толкоз за самата партия и за лявото като цяло, а значими за България.

„ Страната ни има потребност от мощна лява политика, а с цел да се осъществя тя, би трябвало да има мощна лява партия, която да може да печели избори “, безапелационен е Вигенин.

Според социалиста съществуването на разнообразни обединения, които търсят пътя напред демонстрира, че усилието на Българска социалистическа партия за необятно ляво обединяване е споделено.

„ Тоест всеки, който се усеща, че споделя левите визии търси методите, по които лявото да стане още веднъж мощно. В този смисъл нашите дейности са еднопосочни, макар че към този миг наподобява, че се конкурираме “, посочи Вигенин.

„ Това е развой, който ще продължи още малко, до момента в който се видят очертанията на едно ново мощно ляво, в център на което би трябвало да бъде Българска социалистическа партия. Ние сме единствената лява партия в Народното събрание, която има действителни благоприятни условия за въздействие. Ще търсим метод по какъв начин да бъдем едно цяло, без всеки от участниците да загуби своята еднаквост “, сподели още Кристиан Вигенин.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР