Причината - кучето на жената излизало на улицатаПребиха с бухалка

...
Причината - кучето на жената излизало на улицатаПребиха с бухалка
Коментари Харесай

Районна прокуратура разследва случай на побой с бухалка на възрастна жена в Оряхово


Причината - кучето на дамата излизало на улицата

Пребиха с бухалка стара жена в Оряхово. Потърпевшата е била нападната и ударена от мъж, който бил неудовлетворен, че кучето ѝ излизало на улицата и можело да нападне пешеходци, заяви Нова телевизия.

„ Той взе един прът. Удари ме по главата. Цялата бях в кръв. Удари ме поради кучето. То нито го лаеше, нито го нападаше. Връщахме се от селската чешма, където вървях за вода ”, описа пострадалата Елена Лазарова.

Дъщеря ѝ Милуша Миронова съобщи, че нападателят е заплашвал майка ѝ неведнъж.

Районната прокуратура във Враца е почнала следствие по формирано досъдебно произвеждане за причиняване на междинна телесна щета, изразяваща се в разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота.

Вечерта на 01.08.2023 година прокурор от Районна прокуратура - Враца е бил известен за обява в обществена мрежа за осъществено принуждение над дамата. Изискана е информация от Министерство на вътрешните работи и са подхванати дейности. 

Установено от прокуратурата е, че към 13,30 ч. на 01.08.2023 година в къща на ул. „ Климент Охридски “ в гр. Оряхово е била нападната 66-годишната Е.И. На дамата бил нанесен удар с дървен предмет (бухалка) в региона на главата. В хода на следствието на закононарушението наблюдаващият прокурор е дал инструкции за осъществяване на оглед на местопроизшествието, претършуване и изземване от жилището на възможния причинител на действието. Назначени са експертизи - съдебномедицинска и психологопсихиатрични. Проведени са разпити на очевидци.

Предстои преценка на събраните доказателства по делото с оглед привличане на причинителя на действието в качество на обвинен и взимане на съответната най-тежка мярка за процесуална насила по отношение на него.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР