Причината кметът Васил Терзиев да стане и да напусне срещата

...
Причината кметът Васил Терзиев да стане и да напусне срещата
Коментари Харесай

Управлението на столицата - визията на политиците

Причината кметът Васил Терзиев да стане и да напусне срещата за бюджета на София е поради общински съветници, излъчвали онлайн работната среща, сподели в студиото на " Още от деня " Бойко Димитров от ПП-ДБ-СС.

Той акцентира, че срещите по представянето на бюджета пред обособените общински групи в никакъв случай не са се излъчвали. Явно ще би трябвало да се проведат обособени срещи с всяка група, на които ще участва единствено зам.-кметът на финансите.

По думите на Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС, най-притеснителното е, че някой желае тази среща да бъде скрита. Посочи, че още в самото начало кметът Терзиев е декларирал, че еднолично е забранил излъчването онлайн.

" Ние от ГЕРБ-СДС пожелахме тази среща да бъде обществена за всички, тъй като се събираме, кметът показва бюджета и е добре въпросите, които имаме да му зададем, да ги чуе и обществото. "

Относно бюджета Хекимян сподели, че от ГЕРБ-СДС не са съумели да открият 40-те милиона, нужни за повдигането на заплатите на водачите в градския превоз. Той изрази подозрение, че неоторизиран човек е писал бюджета и акцентира, че липсва бистрота.

Хекимян добави още, че не е станало ясно дали е планувано строителството на нови детски градини.

Бойко Димитров уточни, че средствата за нарастване заплатите на водачите от градския превоз ще дойдат от по-големия брой пасажери, които пътуват, множеството продадени карти и билети през миналата 2023-та, такава е и прогнозата за 2024 година, през по-голямата отплата, която страната заплаща за понижените карти и посредством други вътрешни оптимизации на разноски в системата на градския превоз.

Димитров увери, че средства за нарастване с 15% на заплатите на водачите има. Допълни, че плановете са на база опазване сегашните цени на билетите и картите за пътешестване в градския превоз.

За детските градини Димитров обясни, че започнатите да се строят детски заведения ще бъдат приключени тази година, настрана от това има 12 напълно нови детски градини. Той посочи, че планът за тях е квалифициран от предходното ръководство на общината, само че че са подадени документи по стратегия на Министерство на образованието за 15 нови детски градини и учебни заведения.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР