Причината да се изостави бебето е недоимък и липсата на

...
Причината да се изостави бебето е недоимък и липсата на
Коментари Харесай

Бебето от Пловдив било изоставено заради недоимък

" Причината да се изостави бебето е недостиг и неналичието на финансови средства. " Това съобщи районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

Родителите живеели в последна беднотия. Те бяха задържани, а съгласно полицията 26-годишната майка сама взела решение да се раздели с детето, на своя глава мъжа си.

Според органите на реда няма доказателства бащата да е взел участие в проекта и най-вероятно той ще бъде освободен.

Майката обаче била безапелационна, че желае да изостави детето. Няколко часа откакто го оставила, се върнала на паркинга, с цел да ревизира по какъв начин е бебето, а не с цел да си го прибере. Видяла полицията, изплашила се и избягала. Заради действието си, тя е застрашена от затвор до 3 години.

26-годишната Галя и 28-годишният Григор живеели в стая два на два метра в пловдивската Аджисан Махала. Единствените приходи на майката идвали от милостиня на гарата в града.

През последните месеци фамилията живеело в Кричим. Според полицията бащата не знаел, че майката има желание да изостави дребния Мехмед.

Хора от пловдивската Аджисан Махала изясняват, че мъжът и дамата били доста небогати, само че са се грижили за детето.

От обществено подкрепяне обявиха, че след изписване от болничното заведение, детето ще бъде обещано на приемно семейство. Ще ревизират бащата, който декларирал, че желае да се грижи за сина си.

По думите на шефът на обществено подкрепяне Надя Танева, с цел да се отглежда от бащата, първата стъпка е той да го признае като негов татко.

Ако майката подпише документ, че се отхвърля публично от детето, то ще бъде обещано за осиновяване. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР