Причина за влаковата катастрофа в Гърция са неадекватни човешки действия

...
Причина за влаковата катастрофа в Гърция са неадекватни човешки действия
Коментари Харесай

Цветан Александров, жп експерт: Причината за влаковата катастрофа в Гърция е човешка грешка

Причина за влаковата злополука в Гърция са несъответстващи човешки дейности при неработеща предупредителна система, която да предотврати озоваването на два влака един против различен.

Това разяснява в студиото на „ Добро утро, Европа “ специалистът по железопътен превоз Цветан Александров.

„ Става въпрос най-вероятно за човешка неточност при съществуване на неработеща или неизправна осигурителна техника, която да пази тъкмо от човешка неточност “, сподели Александров.
Все още не е ясно по какъв начин 12 минути двата влака се движат един против различен и никой не се е усетил какво е ставало.
„ Пътническият трен е трябвало да се движи в другия коловоз, както нормално, само че очевидно е позволена човешка неточност да бъде ориентиран към преди този момент навлезлия сред гарите товарен трен “, уточни железопътният специалист.

Скоростта на пътническия трен е била към 160 км/ч, а на товарния към 100 км/ч, разяснява още Александров.

По неговите думи и в България имаме сходни проблеми – от липса на на задоволително дипломиран и подготвен да се оправи със незабавни обстановка до липса на изправна предупредителна система.

Той предизвести, че България не е предпазена от сходен случай, тъй като от общо 4000 км жп мрежа у нас такава система има и единствено по един къс 200-километров сектор сред Септември – Пловдив и Крумово – Свиленград.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР