Причина за това са извършените драгажни дейности край островите Белене

...
Причина за това са извършените драгажни дейности край островите Белене
Коментари Харесай

Възстановено е корабоплаването по река Дунав за плавателни съдове с газене от 1,70 метра

Причина за това са осъществените драгажни действия край островите Белене и Батин

Възстановено е корабоплаването в българо-румънския сектор от река Дунав за плавателни съдове с прегазване от 1,70 метра.

Това съобщи директорът на дирекцията " Речен контрол - Русе " към организацията " Морска администрация " Иван Жеков, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му причина за това са осъществените драгажни действия, свързани с удълбочаването на фарватера (плавателния път) край островите Белене и Батин, които са най-критичните места в българо-румънския сектор. В тези региони към момента се минава с лимитирани габарити на корабните сформира.

" Не можем да приказваме към момента за обикновено мореплаване. Това ще бъде реалност, в случай че до българския сектор доближи част от вълната, която сега минава през Сърбия, както и в случай че има превалявания в огромните притоци на Дунав - Драва, Тиса и Сава ", изясни Жеков.

По данни на изпълнителната организация " Проучване и поддържане на река Дунав " равнището на река Дунав при Русе днес е минус 64 см по отношение на условната кота " нула ". Прогнозата за идните два дни е то се увеличи с 23 см и да доближи минус 41 см по отношение на условната кота " нула ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР