Приблизително на всеки час в Пловдивска област се ражда по

...
Приблизително на всеки час в Пловдивска област се ражда по
Коментари Харесай

По едно бебе на час се ражда в Пловдивско

Приблизително на всеки час в Пловдивска област се ражда по едно бебе. За трите месеца от юли до септември тази година в лечебните заведения в региона са проплакали 1 975 деца. Цифрата е рекордна. Новородените са със 160 повече от предходното тримесечие и с 21 повече в съпоставяне със същия интервал на 2021 година, демонстрират данните на Националния център по публично здраве и разбори.
Прочетете още
Припомняме, че през предходната година региона обърна тренда след петгодишен постоянен спад на ражданията. Положителната наклонност се резервира и през 2022 година и на процедура Пловдивска област е с най-високият растеж на раждаемостта у нас.

Очакванията на акушер-гинеколозите са тази година да бъде регистриран нов бейби взрив. Повод за оптимизма им е фактът, че до края на октомври 2022 година новородените към този момент са 5 751, тъй че до Нова година те ще надвишават броя от 6 892 през 2021 година

През предишния месец в града проплакаха и първите за годината тризнаци. Любопитното е, че те се появиха след рядко срещано здравно събитие – в организма на дамата били вградени два ембриона, а ехографският обзор за потвърждаване на бременността открил съществуването на три деца.

„ Това е доста рядко срещано делене на ембриона, което се следи както в природата, по този начин и при асистираната репродукция “, разяснява репродуктивният експерт доктор Даниел Ставрев, който е направил ин витро процедурата и се е грижил за майката по време на бременността и раждането.

Оптимистична наклонност в демографските процеси се следи и на национално равнище. От юли до септември в България са проплакали 14 267, до момента в който в предходното тримесечие те са били 13 778.

В същото време умрелите в Пловдивско понижават. През третото тримесечие сме изгубили 2 484 поданици на региона. За съпоставяне, за същия интервал на предходната година са умряли 3 010 души.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР