При засилено полицейско присъствие и голям медиен интерес в неделя

...
При засилено полицейско присъствие и голям медиен интерес в неделя
Коментари Харесай

Откриват македонския клуб Никола Вапцаров при засилено полицейско присъствие и голям медиен интерес

При засилено полицейско наличие и огромен медиен интерес в неделя се открива македонския културен клуб " Никола Вапцаров “ в Благоевград, написа скопският ефирен канал " Сител “ .

В изказване за медиите Атанас Мазнов от Клуба сподели, че той се открива за доближаване на двата народа. Мазнов се надява, че с влизането на българите в Конституцията на Северна Македония и македонското малцинство в България ще получи своите права.

В клуба към този момент дойдоха представители на ОМО Илинден-Пирин, а от македонските публични лица дойде генералният секретар в кабинета на президента на страната Миле Бошняковски. Присъстват и водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски и Левицата Димитър Апасиев.

Бошняковски сподели в изказване пред медиите, че познава някои от хората и че са имали среща с президента Пендаровски. На въпрос на български публицист дали РСМ има териториални искания към България Бошняковски отговори негативно.

На откриването на клуба участва и гръцкият отец Никодим Царкниас, който съобщи, че България не би трябвало да се опасява от откриването на клуба, а в противен случай, би трябвало да покаже, че е същинска, демократична и европейска страна.

" В Гърция направихме сдружение на името Кръсте Мисирков и през днешния ден работим свободно, няма никой срещу. Когато отидохме в съда, не ни споделиха какво е това име - Кръсте Мисирков. Работим от три години. Затова България не би трябвало да се опасява от този клуб, който отваря порти през днешния ден “, сподели Църкняс в изказване за медиите.

Срещу македонския клуб, проведена от Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване, беше открита галерия с българското знаме и картина на цар Борис Трети и някои от македонските революционери, измежду които Гоце Делчев и Яне Сандански, под съпровода на мощна музика. Вътрешна македонска революционна организация разгласи и митинг.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР