При запазен обем на консумацията на електричесто сметките на община

...
При запазен обем на консумацията на електричесто сметките на община
Коментари Харесай

Скъпият ток може да лиши Панагюрище от инвестиции

При непокътнат размер на потреблението на електричесто сметките на община Панагюрище са три пъти по- огромни в съпоставяне със същия месец на предходната година, сподели в предаването " " кметът Никола Белишки. Засега той не планува да се постанова режим на ток за уличното осветяване, както това направиха в други общини. " Това е от дребното неща, които съумяваме да дадем на хората като сигурност и комфорт. Даже и през едно осветително тяло да ограничим - това ще е причина за престъпносност или не дай-боже за произшествия ".

По- евентуалният ход е да се договаря за разсрочване на сметките, които в този момент са непостижими за бюджета.

Като член на УС на НСОРБ, Никола Белишки разяснява като притеснителен фактът, че в страната няма да има бюджет до края на м. март, тъй като това директно ще се отрази на местите бюджети.

В диалог с финансовия министър Асен Василев от сдружението са настояли за повишение на дотацията за финансови разноски, само че нямат позитивен отговор за такава помяна. При растежа на цените и забавената бюджетна процедура, 2022 може да се окаже нулева за локалните вложения.

Белишки оповести, че общините желаят и нарастване на заплатите на чиновниците, които в общинската адинстрация са ниски.

" И тук не срещаме разбираме, Съветът, който ни беше даден е съкращавайте лични състави вдигайте заплатите ".

Кметът на Панагюрище коментираи декларираното от финансовия министър детските градини да станат безвъзмездни от 1 април.

" Добре звучи, стига да е добре премислено,а да не е обвързвано с непознаване на материята, тъй като страната заплаща единствено за заплати на личния състав, само че другите разходи- вода, сила, храна са от общините ".

Няма по какъв начин да се реализира това, в случай че не се вдигнат мсетните налози и такси. А към този момент нямаме желание да вършим това, заявява Белишки.

Кметът изясни, че няма терзания от обстоятелството, че община Панагюрище има най- висока заболеваемост на 100 000 души в област Пазарджик - 2500. По думите му това единствено демонстрира, че в общината няма толкоз скрита заболеваемост, поради многото тетове, които се вършат от страна на огромните работодатели. Никола Белишки разгласи, че интензивните кревати са заети 50%.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР