При закрити врат​а вчера се проведоха дискусиите между студенти и

...
При закрити врат​а вчера се проведоха дискусиите между студенти и
Коментари Харесай

Студентите оцениха качествата на кандидатите за ректор на...

При закрити врат​а през вчерашния ден се организираха полемиките сред студенти и претендентите за ректор на Медицинския университет - професорите Карен Джамбазов, Николай Бояджиев, Мариана Мурджева и Илия Баташки.

В петък, 13 септември, на Общото заседание на ВУЗ-а 45 студенти ще вземат участие в избора на ректор. Студентите съставляват 15% от членовете на събранието и съвсем постоянно имат решителен глас в акцията за ректор. Традиционно полемиките с тях играят ролята на генерална подготовка за изборите, като претендентите имат опцията в границите на няколко минути да изложат платформите си за ръководство на университета, след което дават отговор на въпросите на студентската публика.

Малко след привършване на полемиките професор Костянев, чийто мандат завършва единствено след 4 дни, излезе с пропагандно изявление в пловдивска медия, което удиви представителите на университетските и студентските среди. Изненадващо ректорът, обществено и без да пести комплиментите си, даде поддръжката си за професор Мариана Мурджева, която дълги години е негов заместител в университета.

Очевидно е, че този акт не кореспондира с духа, в който се очакваше да се организира Общото заседание, а довчерашните изявления на претендентите за положителна акция завчас се изпариха. А крайния резултат от гневната конкуренция за стола остава да разберем в петък, 13-и.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР