При всяка по-сериозна криза ясно се виждат дефицити в готовността

...
При всяка по-сериозна криза ясно се виждат дефицити в готовността
Коментари Харесай

Румен Радев: При всяка по-сериозна криза ясно се виждат дефицити в готовността за реакция

При всяка по-сериозна рецесия ясно се виждат дефицити в готовността за реакция на системата за отбрана националната сигурност, които следва да бъдат бързо преодолени. България не би трябвало да чака последваща рецесия, с цел да преодолее тези дефицити. Това е общата позиция на участниците в работна среща с специалисти по сигурността, която организира президентът Румен Радев.

Разговорът се организира на „ Дондуков “ 2 и беше отдаден на нормативната база, регламентираща системата за отбрана на националната сигурност.

Необходимо е адаптиране на актуалното законодателство към променената среда на сигурност и са налице несъгласия и липса на координация в част от законите, указващи реда за реакция на институциите при друг тип рецесии, беше очебийно на срещата.

Акцент в диалога беше и потребността от основаването на ефикасна система за ранно предизвестие, в основата на която би могъл да бъде плануваният в Плана за възобновяване и резистентност Национален център за наблюдаване, надзор и ръководство.

В срещата участваха шефът на Институт за перспективни проучвания за защитата, ВА „ Г. С. Раковски “ проф. Митко Стойков, проф. Димитър Йончев, почетен професор и учител в Нов български университет, департамент „ Национална и интернационална сигурност “, проф. Павел Пенев от Института за галактически проучвания и технологии към Българска академия на науките и преподавателят във ВА „ Г. С. Раковски “ полк. о.з. професор д.в.н. Димитър Недялков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР