При всеки проливен дъжд от чешмите в русенското село Юделник

...
При всеки проливен дъжд от чешмите в русенското село Юделник
Коментари Харесай

Подменят водопровода в две русенски села, загубите ще намалеят до20%

При всеки пороен дъжд от чешмите в русенското село Юделник тече мътна вода, а от ВиК сдружението споделят, че загубите им в района надвишават 60%. За да се реши казуса, в Община Сливо поле стартира замяна на водопроводната мрежа в две села за пет и половина милиона лв..

Юделник, Сливо Поле

49 километра тръбопровод ще бъде сменен в селата Голямо Враново и Юделник. В тях живеят над 3 500 души, които посрещат с наслада новината, тъй като от години не смеят да пият вода от чешмата.

Хората споделят, че заплащат близо 2,30 лева за кубик – прекалено много, при изискване, че могат да употребяват водата единствено за поливане.

Кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов споделя, че новите тръби ще бъдат полагани съгласно най-модерните технологии, с цел да потече още веднъж бистра вода от чешмите, без значение от естествените условия.
Валентин Атанасов – кмет на Община Сливо поле: Старата водопроводна мрежа има някакви крайни места, където има тапи. Там се насъбираха всякакви неща, боклуци и други. А в този момент няма да има тапи, просто циркулира непрекъснато водата. И подсигуряват експертите, че хората от тези региони ще пият добра вода.
Няма да има и режим на водата по време на ремонта.
Валентин Атанасов – кмет на Община Сливо поле: Новите тръбопроводи, няма да засягат остарелия. Старият ще си действа до оня миг, до който новият е подготвен да се прихване.
Очаква се новата водопроводна мрежа да сведе загубите по тръбите до 20%.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР