При уреждането на конфликта в Сирия доминира все повече Русия,

...
При уреждането на конфликта в Сирия доминира все повече Русия,
Коментари Харесай

WSJ: Русия доминира при уреждането на сирийската криза, САЩ отиват на втори план


При уреждането на спора в Сирия господства от ден на ден Русия, а ролята на Съединени американски щати в този развой става все по-второстепенна. Това се споделя в публикация на кореспондентите на американското издание The Wall Street Journal за Москва и Лондон, в която се разяснява срещата в сряда в Сочи сред президента на Русия Владимир Путин и президентите на Иран Хасан Роухани и на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

„ Срещата в Сочи се състоя в преддверието на новия рунд от договаряния под егидата на Обединените народи в Женева. През последните месеци Москва заема все по-доминираща роля при посредничеството, ориентирано към преустановяване на спора и се нарежда като движеща мощ в района, засенчвайки договарянията под егидата на Организация на обединените нации. Прогресът за понижаване на насилието в Сирия в огромна степен е вследствие на срещата в Астана “, се споделя в обявата.

Според публикацията, на Съединени американски щати се отрежда второстепенна роля в процеса за спокойно споразумяване на рецесията в Сирия.

„ Съединени американски щати едно време имаха ролята на водач при договарянията за Сирия, само че в този момент играят второстепенна роля, защото през последните години концентрираха вниманието си върху разрушаването на „ Ислямска страна “, се споделя още в обявата. В нея се припомня, че преди срещата на президентите на Русия, Иран и Турция, съветският държавен глава се е срещнал и с сирийския министър председател Башар Асад, провел е телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, само че също по този начин и с краля на Саудитска Арабия и премиера на Израел.

„ Женевският развой единствено по себе си, както демонстрират последните 1,5 – 2 години можеше и да не тръгне наникъде. Дотогава, до момента в който не бе обновен след 10 месечно спиране, за което бе нужна самодейността на Русия, Турция и Иран за пускане на астанския развой, означи по-рано министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров. Това стана своего рода начало за Организация на обединените нации за по-активно реализиране на разговор сред държавното управление на Сирия и опозицията “.

Лидерите на Русия, Иран и Турция обявиха за значителен триумф в общата битка с тероризма в Сирия и начало на качествено нов стадий при споразумяване на сирийската рецесия.

Следващата стъпка в процеса би трябвало да стане провеждането в Сочи на Конгрес за народен разговор в Сирия. Датата към този момент не е избрана, прецизира ТАСС.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР