При управлението на Иван Костов бяха времена, когато армията се

...
При управлението на Иван Костов бяха времена, когато армията се
Коментари Харесай

Каракачанов към БСП: Не ми стойте по студиата, а се върнете в парламента


При ръководството на Иван Костов бяха времена, когато армията се режеше откъм финанси и техника. Едно от нещата, които бяха сложени пред мен, когато станах министър на защитата, бе тематиката с възобновяване на Висшето военновъздушното учебно заведение в Долна Митрополия. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в студиото на "Още от деня " по Българска национална телевизия.

,,Военноморското учебно заведение във Варна е едно от най-уважаваните в цяла Европа. Школата там е в действителност добра. За моряци, още повече за летци апетит има в целия свят. Проблемът е, че една част от тях ги лапа международната икономика'', добави вицепремиерът.

,,Руската техника е добра, само че тя е на доизживяване. Въпрос на време е тя да излезе от строя. Разбира се, че за американските самолети ще се набират преподаватели, както и ще се основават такива. Това е развой. Една от концепциите ни е в България да се построи съвременен център за образование на водачи, където да може да се образоват както студенти от НАТО, по този начин и студенти отвън НАТО'', изясни още Каракачанов.

,,Преговорите за закупуването на американските самолети си вървят. Процедурата е такава, че американският Конгрес би трябвало да позволи тази договорка, само че за задачата би трябвало да бъдат заложени малко по-високи параметри. Ето за какво ще се постави една по-широка рамка от порядъка на 2 милиарда $, с цел да може американското държавно управление да получи "зелена светлина " от Конгреса и да стартира същинската част по договорката за закупуване'', разясни министърът и още един път добави, че съветската техника, която употребяваме сега, до 10 години ще завърши.

,,Най-добрият вид е трите партии да се явим дружно за европейските избори. Няма място за сръдни и евтини преброявания, само че наподобява, че по-скоро отиваме сами. Няма проблем, ние сме подготвени да отидем и сами. Все отново ние от Вътрешна македонска революционна организация предлагаме за лидер на листата най-качествения български евродепутат в лицето на Ангел Джамбазки. Нещо повече, има 3 % от българските жители, които декларират, че ще гласоподават за Джамбазки, без значение в коя листа ще бъде той'', разяснява тематиката с изборите за Европейски парламент Красимир Каракачанов.

,,Трябва да има регистрации на всички дарения, които са в границите на страната, с цел да има надзор. Защото не е обикновено през религията външни фактори да вършат политика в България. Извинете, кои бяха вносители на Закона за вероизповеданията? ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. А Българска социалистическа партия къде са в този момент? Няма ги в Народното събрание, няма и да се върнат. Въпреки това аз бих ги призовал, в случай че са българи и са българска партия, да не ми стоят по трибуните и студиата, а да се върнат в залата'', приключи вицепремиерът Каракачанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР