При тези огромни проекти няма как да гарантираме, че някой

...
При тези огромни проекти няма как да гарантираме, че някой
Коментари Харесай

Фандъкова не може да гарантира, че при ремонтите някой не си е оставил ръцете

При тези големи планове няма по какъв начин да подсигуряваме, че някой занаятчия няма да си остави ръцете. Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова във връзка сигналите за некачествено осъществени поправки из града.

„ Това са десетки компании, стотици хора, които работят на терен. Въвеждаме непрекъснато нови условия”, разяснява още Фандъкова пред bTV.

По думите ѝ общината е съумяла да съблюдава уговорката си едната част от ремонтираните прави в столицата да бъдат пуснати за първия образователен ден. Това са бул. „ Васил Левски”, бул. „ Арсеналски” и правата на бул. „ България”.

Относно сигналите от гражданската организация „ Спаси София”, че дърветата на ул. „ Граф Игнатиев” са били бетонирани при ремонтните действия там, Фандъкова разяснява, че към този момент са наложени наказания на изпълнителя, като предстоят и нови. „ Една санкция е до 50 хиляди лева – аз желаех оптималната санкция”, безапелационна е Фандъкова.

Столичният кмет посочи, че най-късно на 1-2 ноември ще бъде пуснато трамвайното трасе по ул. „ Граф Игнатиев”.

Според нея най-лесно е да не се прави нищо в столицата и тогава няма да има рецензии. „ Гарантираме, че няма с парите на жителите да се заплаща за калпаво свършена работа”, добави Фандъкова, като напомни, че бул. „ Дондуков” е излязъл „ златен” на изпълнителя поради гаранционни поправки.

Качеството на въздуха в столицата

„ Таблиците на европейската счете палата ясно демонстрират, че от 2009 година до момента в София има усъвършенстване на въздуха по всички показатели” – по този начин Фандъкова разяснява сериозен отчет на Сметната палата на Европейски Съюз, в който се показва, че от 2009 година насам не са взети никакви действителни ограничения за битка с мръсния въздух.

„ Много спекулации чух във връзка този доклад”, добави още Фандъкова.

Тя разяснява, че общината прави всичко допустимо да усъвършенства контрола в столицата, с цел да не се горят боклуци. „ Имаме и цялостна подготвеност да аплайваме за замяна на отоплителните съоръжения с по-екологични”, разяснява още тя.

Политическите борби

„ Не мисля, че има аргументи и учредения за предварителни избори”, безапелационна е Йорданка Фандъкова. По думите ѝ има политически борби по отношение на овакантените министерски кресла, към които няма по какъв начин да не се подходи съществено.

„ На опозицията това ѝ е работата – да основава рецесии и да се бори за място. За мен като кмет е значимо да има стабилност”, добави още Фандъкова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР