При случаят с изнасилената и убита журналистка от Русе има

...
При случаят с изнасилената и убита журналистка от Русе има
Коментари Харесай

Покрай убийството на Виктория изплува и споменът за сестрите Белнейски

При казусът с изнасилената и убита журналистка от Русе има извлечен ДНК материал, което може да насочи и да покаже кой е причинителят на това тежко закононарушение, сподели юрист Ташкена Колчева, правист от Пазарджик. 
``
реклама

По думите й, все още се работи по доста версии и не може да се вършат догатки. Тя изясни, че няма полови насилници, които инцидентно да са направили подобен тип похищения. „ Това е заложено в логиката на психиката на причинителя. Корените са доста дълбоки и в един избран миг изплуват на повърхността и той става принудител. Хубавото е, че когато такива хора получат ефикасна присъда в пандиза с тях работят психолози и обществени служащи “, посочи юрист Колчева, представена от Фокус.

Тя разяснява също, че в практиката си е била част от доста каузи за обезчестяване, като в съда тежест имат свидетелките показания на жертвата, както и съдебно-медицинските експертизи. „ Мога да кажа, че 90% от изнасилванията, гледани в правосъдна зала, са били инициирани с комерсиална цел “, сподели Колчева.

Тя разясни, че при правосъдния развой против Иван Евстатиев, който беше упрекнат за обезчестяване на 16-годишно момиче от Стрелча, един почтен човек е бил наказан за нещо, което не е направил, единствено тъй като съдът се е позовал на лъжливите показания на момичето. За делото „ Белнейски “, където двете сестри Христина и Росица бяха брутално убити и изнасилени, юрист Колчева изрази догадка, че наказаният за убийството им Лазар Колев не е работил самичък, само че остава единственият наказан по този случай.

Тя добави също,че през последните години не се следят доста правосъдни каузи от подобен темперамент.

На 6 октомври в обрасла с растителност зона бе намерено тялото на Виолета Маринова, която е била административен началник на русенската телевизия TVN и водещa на предаване. 30-годишната жена е била изнасилена и убита, като гибелта е била породена от удари в главата и задушаване. Извършени са огледи и претърсвания, конфискуван е автомобилът ѝ, разпитват се очевидци. До този миг няма арестуван по случая.

Към момента полицията работи по всички вероятни версии. Униформените не престават да събират доказателства, правят се разнообразни експертизи. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР