При случая с полицейския чадър над Георги Семерджиев ми се

...
При случая с полицейския чадър над Георги Семерджиев ми се
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Периодични тестове за наркотици в МВР, а за ръководителите – полиграф

При случая с полицейския чадър над Георги Семерджиев ми се коства, че става въпрос за създаване на голям брой връзки в интервал от време и не толкоз в някаква проведена група, която да го подкрепя. Това съобщи пред Euronews Bulgaria някогашният вътрешен министър Цветлин Йовчев.

Самото съществуване на толкоз доста пробиви в министерството демонстрират систематичен проблем, който съществува от много години.

Обезпокоен съм от едно нещо – не чух да обсъждаме систематични решения на този систематичен проблем. Решения, които по подобен метод да трансформират системата, че да не позволяват повече опцията да се случат такива неща. Сега евентуално ще бъдат осъдени управителни чиновници и някои ще бъдат освободени, само че къде е гаранцията, че идващите няма да позволен това.

Говорим, че те не са упражнили надзор, само че задаваме ли си въпроса дали те имат ясни и точни написани критерии, които да наблюдават и правила и процедури, които да изпълнят, с цел да осъществят този надзор. Отговорът е, че няма.
" Подборът на фрагменти е единият проблем. Не е допустимо първо да преминеш през психически проучвания, след това през интервал на в началото образование от няколко месеца, където преподавателите да не виждат такива индикации. Имам поради особено за тези две полицейски служителки, на които държанието е меко казано на компаньонки в нощно заведение ", разяснява Йовчев.

Трябва да се разпишат доста ясно процедури и правила, набор от критерии знаци, които ръководителите би трябвало да бъдат длъжни да съблюдават. От доста места в Министерство на вътрешните работи могат да се получат индикации, че някой не си е приключил работата както би трябвало.

Не съм уверен, че имаме задоволително ясни механизми за провеждането на проби за опиати и алкохол на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, както е разпоредил министърът. Представете си, че някой чиновник откаже да бъде тестван. Ако го санкционират или уволнят от работа евентуално ще заведе дело и ще го върнат назад, тъй като нормативните документи не са приведени в сходство.

Тестове за опиати би трябвало да се организират на всички чиновници от време на време. Както и проби за преданост на управителните чиновници на полиграф. Системата би трябвало да се чисти от такива хора незабавно и неотложно.

По мотив обвиняването от страна на Русия, че камионът, взривил Кримския мост е тръгнал от България, Йовчев разяснява:

" Като че ли България беше най-удобната страна да се построи тази нова линия на пропагандата. Тази линия е, че Русия не губи борбата в Украйна от Украйна, а води война с НАТО. Достатъчно са доказателствата, които да покажат, че тази версия издиша и даже съм сюрпризиран от неналичието на професионализъм при опита да се построи такава обикновена конспирация ".
Не мисля, че нашите сътрудници ще бъдат впечатлени от изказванията на съветските служби, още повече, че те бяха съвсем незабавно опровергани.

Путин се намира в сериозна обстановка, откогато украинската войска мина в контранастъпление. Това унищожи главните фундаменти, на която се крепеше визията за Путин – непобедимата съветска войска и въоръжението, с което разполага. Като се срина този мит остава под въпрос и облика на Путин, че е несломим, че може да направи всичко и на него никой не може да му каже нищо и че е умен началник, който доста деликатно преценя какво прави. Видимо е, че войната в Украйна беше поредност от стратегически и тактически неточности. От тук нататък властта на Путин е сложена под доста сериозен въпрос. Две съществени лобита стартират да надигат глас и да се борят за нея. Едното е на крайните националисти, които желаят още по-радикални дейности, а другите са тези, които смятат, че войната е огромна неточност. А в интернационален проект той от ден на ден губи поддръжниците си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР