При случаи като полицейското преследване в Стара Загора по-ниските началници

...
При случаи като полицейското преследване в Стара Загора по-ниските началници
Коментари Харесай

Михаил Миков: При случаи като Стара Загора по-ниските редовите служители отнасят негативите

При случаи като полицейското гонене в Стара Загора по-ниските началници и редовите чиновници отнасят негативите, афишират се някакви ограничения, само че след това никой не управлява до каква степен стигат те. Това разяснява по Българска национална телевизия някогашният вътрешен министър Михаил Миков.

" Полицаите се въздържат да упражняват всичко, което им е обещано от закона тъкмо поради сходни случаи, в които рискът те да платят сметката на една система, в която няма доверие и има неточности, е доста огромен "., сподели той.

За случая се разчу поради засиления публичен напън и околните на умрелия, само че би трябвало прокуратурата и съдът да си свършат работата, уточни той. " Обществото ни е доста сензитивно, само че от време на време заема единствено едната страна. Ако има превишаване на полицейски права, в случай че няма гонене на нарушител, обстоятелствата и детайлите би трябвало да са доста ясни. Не може единствено въз основата на един повтарящ се материал от камерите да се вършат крайни заключения дали има превишаване на полицейската мощ или не ".

Обществото желае от служителите на реда да работят, когато има посягане против публичния ред, в това време има едно насъбрано подозрение за превишаване на пълномощията, сподели Михаил Миков  Михаил Миков Михаил Райков Миков е актуален български политик, народен представител и ръководител на 42-то Народно.

" В Министерство на вътрешните работи текат два процеса - от една страна началниците изискват от служителите на реда да работят и да предотвратяват най-грубите похищения против публичния ред посредством законовата приложимост на мощ. В избрани обстановки има превишаване на тази мощ. Съществува обаче и другата страна - служителят на реда да гледа по какъв начин пред очите му се разкрива нарушаване на публичния ред, посягане и да не работи, единствено и единствено да не изпадне в обстановката на тези свои сътрудници, които през днешния ден подават оставки ".

Превишаване на полицейски пълномощия или приложимост на мощ, която води до гибел или телесни повреди има на всички места по света, разяснява Миков.

" Разбирам болката и страданието на околните на починалия, само че сериозният разбор допуска да сме наясно с всички обстоятелства ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР