При седмия си опит, поне засега, столичните общински съветници не

...
При седмия си опит, поне засега, столичните общински съветници не
Коментари Харесай

СОС се спъна и в новото име - Цветомир Петров

При седмия си опит, най-малко към този момент, столичните общински съветници не съумяха да си изберат ръководител. Престои обаче нов опит по-късно през днешния ден.

В началото на днешното съвещание на Столичния общински съвет бяха препоръчани 3 кандидатури - тази на Цветомир Петров от " Продължаваме промяната/Демократична България/Спаси София ", чието точно име се спрягаше през целия вчерашен ден за допустима консенсусна кандидатура, което ненапълно удостовери слуховете. Отново бяха издигнати кандидатурите на Диана Тонова от Българска социалистическа партия и на Пламен Данаилов от " ИТН ".

Единственото ново в тази ситуация е кандидатурата на Цветомир Петров от " Продължаваме промяната/Демократична България/Спаси София ", който е и някогашен кадър на Вътрешна македонска революционна организация. Именно неговото име стартира да се спряга интензивно като допустима консенсусна фигура за ръководител, като по предварителни упования той може да бъде подсилен с изключение на от своята група, която има 23 общински съветници, по този начин и от Има Такъв Народ, които имат 4-ма, " Синя София " с 3-ма, Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация и вероятно отделилия се от " Възраждане " Иван Алексиев. Така гласовете стават 32, с 1 повече от минимума от 31. Ако това се случи, концепцията е Петров да бъде краткотрайно на поста, до момента в който се одобряват значими решения като бюджета на София за 2024 година, план-сметката за чистотата, да се изберат сформира на отрасловите комисии.

След като претендентите станаха известни Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация предложи - защото явно нямало забележим прогрес и реализиран консенсус, да се вземе 30 минути отмора, с цел да се направи нов опит за обединяване към някого. " Тиражира се името на Цветомир Петров, само че той не е коментиран на диалози, последният подобен беше с кмета Терзиев на 10 януари, а от този момент макар желанието ни да се забележим още веднъж, резултат нямаше. Ако си мислите, че с тези 3 кандидатури ще има друг резултат... ".

Да има пауза, в границите на която да се проведат съвещания, се съгласи и Борис Бонев от ПП/ДБ/СС, само че предложи - отмора да има след първи тур на гласуването, когато ще останат единствено 2 кандидатури. Нещо, което в последна сметка бе признато от болшинството.

След първия тур най-вече гласове събра Цветомир Петров от ПП/ДБ/СС - 23 гласа, т.е. единствено тези от неговата група, еднакъв бе резултатът и на Диана Тонова от Българска социалистическа партия с 9 гласа (т.е. единствено тези на социалистите), а Пламен Данаилов събра поддръжката на 4-ма. Общо гласоподаваха едвам 39 от всички 61 съветници, като 3 от гласовете пък бяха съзнателно пуснати невалидни.

Предстои общинарите да вземат окончателното си решение по-късно през днешния ден, като ще би трябвало да избират сред Петров и Тонова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР