При руски ракетен обстрел срещу град Днипро са ранени 9

...
При руски ракетен обстрел срещу град Днипро са ранени 9
Коментари Харесай

Руски ракетен удар в Днипро срещу цивилни - ранени са 9 души, сред тях и 2 деца

При съветски ракетен обстрел против град Днипро са ранени 9 души, от които 2 деца, съобщи Българска национална телевизия. Нанесени са съществени материални вреди.

„ Ще създадем всичко допустимо, с цел да понесе Русия цялостното наказване за експанзията и терора против нашия народ “, съобщи в обществените мрежи президентът Володимир Зеленски, като разгласява и видео от мястото на удара.


През миналата вечер, малко преди 21 ч., вечерната тишина в Днипро е нарушена от две мощни детонации. Две съветски ракети Искандер-М поразяват жилищен комплекс и административна постройка.

" Имаше две детонации в Днипро. Една от ракетите е попаднала в жилищен комплекс и отчасти го е разрушила. Добрата вест е, че изумената постройка не е била изцяло обитаема, не е имало доста хора вътре. Другата ракета отчасти е разрушила администрацията на Службата за сигурност. За благополучие няма починали. " – съобщи Сергий Лисак, началник на военната администрация на Днепропетровска област.

Щетите се оказват по-сериозни от предстоящото. Най-силно наранена е нова жилищна постройка, като всичко от 9-ия до 13-ия етаж е унищожено.

" Прозорците бяха избити - напряко пред очите ми. Седях наоколо. Бях в жилището. Добре, че прозорците не се разрушиха на части. " – споделя Слава, жител на разрушената постройка.

Засегнати си няколко прилежащи здания и най-малко седем автомобила.

За трети път съветски ракети удрят административни здания на украинските служби за сигурност, споделя още кметът на Днипро. В случая зданието е било празно.

По информация на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна, украинските бранители държат позициите си на изток и не престават сполучливото си нахлуване на юг. Според съветски медии украинските сили са се пробвали да форсират река Днипро (Днепър) в Херсонска област, само че не са съумели.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР